zondag 6 november 2022

Jeugdjournaal

Het klinkt een beetje gek, maar het is toch waar. Gisterenmiddag werd ik op Schiphol opgenomen door het Jeugdjournaal.  Of is het veiliger om te zeggen: gefilmd? Als ervaringsdeskundige wist ik, dat ik een redelijke kans maakte om daadwerkelijk in de uitzending van 19.00 uur te komen.

Ik gebruikte de appgroepen van het schaatsen en van familie en vrienden om dit bekend te maken. Dit had al direct resultaat met diverse snedige opmerkingen in mijn richting. Eén van de "Krasse knarren" vroeg zich af, of er voor dinsdagmorgen een andere rondenteller in de Leidse IJshal nodig was?

Ook kreeg ik te horen, dat ik kort te zien was bij "Eén vandaag".

Nu had ik velen aangespoord om te gaan kijken naar het Jeugdjournaal, maar zat ik zelf voor de buis? Het eerlijke antwoord is nee. Op het moment van uitzending zat ik in de trein. Onze oudste dochter vierde haar verjaardag en we probeerden er om 8 uur te zijn.

Maar al snel kreeg ik van diverse kanten de bevestiging, dat ik daadwerkelijk op de beeldbuis was gekomen.

De verjaardag was erg gezellig en toen we vanmorgen om een uur of 9 uit bed waren, zocht ik op internet het Jeugdjournaal van gisteren op. 

Op deze aan de kust kletsnatte dag was ik blij, dat de droogtraining op Schiphol gisteren was en niet vandaag.

Op zulke dagen heb ik er geen probleem mee om me binnen te vermaken. En over energiebesparing gesproken: in Huize Breed is de verwarming nog niet aan geweest. Laat die € 190,- compensatie maar komen.....

Geen opmerkingen: