vrijdag 25 november 2022

Ecuador

Het was onmiskenbaar, dat het Nederlands elftal vanmiddag om 5 uur zou gaan voetballen tegen Ecuador
.
Vanmorgen vroeg kreeg ik al een afmelding van een ouder, dat haar kind niet naar de schaatsles zou komen, omdat het kijken naar Oranje de voorkeur had. Eerlijk gezegd had ik meer afmeldingen verwacht, maar het bleef bij deze ene.
Vanmorgen fietste ik met mijn vrouw naar de volkstuin. Een bijzondere rit, want we voelden spetters, terwijl boven ons hoofd de lucht gewoon blauw zag.

Verderop zagen we wel twee stukken regenboog afgetekend tegen donkere wolken. Daar kon je spetters verwachten!
Terwijl Ada op de tuin aan de slag ging, fietste ik door naar Odin om de fruitvoorraad aan te vullen. Op de terugweg naar huis zag ik deze bijzondere regenboog.
Je zag alleen een stuk regenboog tegen de strak blauwe lucht en juist niet tegen de donkere wolk, waar je de regenboog meestal ziet. Je zou hopen, dat dit in Qatar zou gebeuren, want daar is de regenboog verboden!

Thuis lunchte ik, waarna ik nog wat klusjes op de computer deed voordat ik naar de Leidse IJshal fietste. Zoals iedere vrijdagmiddag  gaf ik twee uur les achter elkaar. Eerst voor de Buitenschoolse sport en na een kwartier pauze voor de IJVL.

Het was duidelijk, dat Ecuador op dat moment de aandacht trok van vrij veel kinderen (of hun ouders natuurlijk), want minstens een derde van de kinderen was er niet. Wij kregen er niets van mee, want we waren er om de kinderen goed schaatsles te geven.

Alleen in de dweilpauze tussen de lessen door konden we zien, dat Nederland vrij vroeg op 1-0 was gekomen en na afloop van de les, dat het 1-1 was geworden.
Net als woensdag deed ik de les met de armzwaai. Deze heeft voldoende oefenstof in zich om er een gevarieerde schaatsles van te maken. Vooral de coördinatie van de rechterarm met het linkerbeen is lastig, net als het spiegelbeeld.

Eén van de cruciale punten van de armzwaai is, dat deze naar voren moet. Je arm moet naar het puntje van je neus!


Na afloop konden we zien, dat Nederland een punt overhield aan deze wedstrijd. En daar kwam Oranje nog goed mee weg ook tegen het goed ingespeelde Ecuador.

Geen opmerkingen: