dinsdag 1 november 2022

Verkeerd verbonden

Wie vandaag naar het nummer van mijn vrouw belt, krijgt mij aan de telefoon, wie mijn nummer belt krijgt mijn vrouw aan de telefoon.

Denk dan niet meteen, dat u verkeerd verbonden bent. 

Het kon vandaag niet anders. Ik had vandaag een afspraak staan om met het mobieltje van mijn vrouw naar Stevenshof Vitaal te gaan om een app te installeren, die niet op mijn mobieltje kon.

Daar afgelopen weekeinde een verzoek binnengekomen was of mijn vrouw vandaag op onze kleinzoons wilde passen. Dit hield in, dat we een dagje van telefoon moesten ruilen. Op zich geen probleem. We hebben na ruim 40 jaar onder hetzelfde dak geleefd te hebben geen geheimen voor elkaar.

Dat dit zou kunnen leiden tot een dagje communicatiestoornissen namen we maar op de koop toe.

Vanmorgen vertrok Ada om half 7 naar Rotterdam, ik trok mijn schaatskleding aan en ontbeet in mijn eentje. Om half 9 vertrok ik naar de Leidse IJshal, waar ik met de "Krasse knarren" onze gebruikelijke 25 kilometer in piramidevorm zouden gaan schaatsen.

Soms reden we als een lint van 15 schaatsers in processievorm achter elkaar, soms lagen de snelheden ietwat uiteenlopend en verbrokkelde het peloton in kleine plukjes schaatsers. Maar dat is het voordeel van een 200-meterbaan: verder dan 100 meter van elkaar ben je nooit!
In totaal reden we met 20 man op de baan, dus met 10 meter per persoon was er genoeg ruimte om je slag goed af te kunnen maken.

Met de helft van de "Krasse knarren" dronken we in de kantine van de IJshal warme chocolademelk, koffie en thee, waarna ik na de thee op de fiets stapte om nog wat fruit en melk te kopen.

Na me thuis gedoucht te hebben lunchte ik en stapte op de fiets naar het Gezondheidscentrum Stevenshof.

Daar werden de bloeddrukmeter en de digitale weegschaal aan het mobieltje van mijn vrouw gekoppeld.

De weegschaal gaf 71 kilo aan. Ik ben een paar kilo zwaarder dan op mijn oude weegschaal.

De bloeddruk was bij twee metingen 125 om 82 en daarna 132 om 82 beide bij een hartslag van 66 slagen per minuut.

Ik had niet het idee, dat ik verkeerd verbonden was....

Geen opmerkingen: