dinsdag 25 oktober 2022

Zonsverduistering of ontbijten op het ijs

De ochtend begon bij het rinkelen van de wekker om 7 uur. Ik trok mijn schaatskleding aan en na het ontbijt met mijn vrouw fietste ik naar de Leidse IJshal aan de Vondellaan. Daar was de tweede dag van de schaatslessen voor kinderen in de Herfstvakantie.

Er waren iets minder kinderen dan gisteren. In totaal waren er 50 kinderen op de schaatsinstuif afgekomen. Samen met Elfstedenmaat Frits van Huis had ik op de binnenbaan een groep van 16 kinderen, met wie ik een paar dagen ervoor op de Kagerplassen en de Braassemmermeer een prachtige schaatstocht had gereden.

Het thema van vandaag was ontbijten. Na het inrijden begonnen we aan de "ontbijttafel", waar we heen en weer schaatsend gingen zitten. We aten en dronken, waarna we de tafel af moesten ruimen. Met een dienblad brachten we de spullen naar de keuken, waarna we met een volgend dienblad nogmaals heen en weer reden van de ontbijttafel naar de keuken.

Helaas ging het bij dit dienblad fout. Alles viel op de grond en dit moest met een bezem bij elkaar geveegd worden. Daarna moesten de kinderen diep gaan zitten om met een stoffer en blik de scherven van het ijs af te vegen. Het blik leegden we in de prullenbak, die we vervolgens al schaatsend naar de vuilnisbak brachten. Kortom, je bent met een simpel verhaaltje over het ontbijt al snel 10 minuten bezig met het diep zitten.

Daar er veel kinderen gisteren ook in mijn groep zaten, konden we een aantal oefeningen rond de druk op de hiel herhalen. Dit achterop zitten werd vervolgd door wat remoefeningen, het vallen en sprinten vanuit het zitten op het ijs. We sloten de leuke les af met tweelingtikkertje met de groep naast ons.
Na de koffie en thee fietste ik onder een halfbewolkte hemel naar huis toe, waar mijn vrouw en ik met een eclipsbril naar de gedeeltelijke zonsverduistering keken.

Een eclips zie je niet iedere dag.


Na me gedoucht te hebben lunchte ik met Ada, die 's middags naar haar ouders ging. Ik fietste naar Gezondheidscentrum Stevenshof, waar ik een intakegesprek had over Stevenshof Vitaal.

Hier bleek, dat ik bij een door Walter Boon georganiseerde loop tegen Roos Guijt bij het Valkenburgse meer gelopen had. Mijn mobieltje kon de app die bij het Stevit-project hoort, echter niet uploaden. Volgende week moet ik terugkomen met het mobieltje van mijn vrouw.
Wel kreeg ik de werking van de bloeddrukmeter uitgelegd. De bloeddruk was 117 om 74. Ook al is deze niet gemeten, ik weet zeker, dat deze vorige week dinsdag een stuk hoger zal zijn geweest....

Geen opmerkingen: