dinsdag 4 oktober 2022

"Het lijkt de start van de Elfstedentocht wel!"

Om half 9 fietste ik naar de Vondellaan voor de eerste training van "Krasse knarren" in de Leidse IJshal.

Op deze Werelddierendag viel de opkomst me niet tegen. Na de 3 oktobervieringen waren er ongetwijfeld trainingsbeesten, die hun kater wilden vertroetelen....

Met 15 "Krasse knarren" begonnen we iets later dan gebruikelijk, daar de meesten elkaar voor het laatst gezien hadden bij de crematie van onze trainingsmaat Aad van Tol.

Toen we de eerste 5 rondjes achter de rug hadden, praatte ik met Frits van Huis, die deels in Zuid-Afrika woont. Ik vroeg hem, hoe het was, om iedere dag een aantal uren zonder stroom te zitten. Frits legde uit, hoe hij dat oploste.
We waren net aan de 10 rondjes begonnen, toen het licht uitviel en we in het schemerduister voorzichtig onze rondjes reden. Een van de Elfstedenschaatsers merkte op: "Het lijkt de start van de Elfstedentocht wel!"

De Omgevingsdienst kwam de veiligheid in de Leidse IJshal testen. Daartoe werden telkens andere stroomgroepen even uitgeschakeld. Na een kwartier konden we weer gewoon schaatsen. Vandaag hebben we in ieder geval aan energiebesparing gedaan!

Het tempo lag wat lager dan de afgelopen jaren, maar een gemiddelde snelheid van zo'n 24 kilometer per uur was goed te doen. Dit tempo hield ik ook vol bij de 25 rondjes.
We moesten de laatste 10 rondjes wegens tijdgebrek laten schieten, zodat we op 115 rondjes uitkwamen. Die 10 rondjes halen we in de rest van het seizoen wel in.

Bij de koffie en thee namen we de tijd om even bij te praten.  Om half 12 fietste ik met heerlijk najaarsweer naar huis toe. Het laatste schaatsseizoen in de Ton Menken IJsbaan is begonnen.

Geen opmerkingen: