zaterdag 29 oktober 2022

De virtuele fruitmand

Vanmorgen ging mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik naar "De Helianth" fietste. Daar haalde ik het brood voor onze schoonouders en onszelf, alsmede wat zuivel en een flinke lading fruit. Hiervan deed ik 5 stuks in een papieren zak, zodat deze als een virtuele fruitmand kon fungeren.

Deze bracht ik naar onze schaatsvriend, die vorige week vanaf de Leidse IJshal met de ziekenauto naar het LUMC was vervoerd en gisteren eindelijk naar huis mocht. Het zakje fruit is een voorschot op een fruitmand, die hij van de "Krasse knarren" gaat krijgen. Ik schatte in, dat hij hier blijer mee was dan met een muzikale fruitmand.

Op weg naar mijn schoonouders praatte ik een tijdje met hem en zijn vrouw over het wel en vooral wee. Het gezegde "door het oog van de naald" was hier volledig op zijn plaats. Het opbouwen van de conditie begint vanaf het nulpunt. Gelukkig gaat het herstel van een goed getrainde sportman wat sneller.
Weer thuis ruimde ik alles weg en lunchte ik. Samen met mijn vrouw fietste ik naar de Regenboogkerk in de Merenwijk, waar we de eerste repetitie hadden van "Projecta Musica". Dit was een herstart van "England, my England", waar we bijna 3 jaar geleden aan begonnen waren.

Voor de pauze begonnen we onder leiding van Wim de Ru met het ongeoefend van het papier zingen van "I was glad" van Henry Purcell.


Ik vermoed, dat God niet zo blij was met onze uitvoering....
Na een uur repeteren begon het ergens op te lijken, maar er is nog genoeg werk aan de winkel.
Na de pauze begonnen we aan het eerste deel van "Rejoice the Lamb" van Benjamin Britten.

Ik weet niet wat het Engelse woord voor tongbreker is, maar daarvan zaten er genoeg in in het op muziek gezette gedicht van Christopher Smart. Ik betwijfel, of deze tekst de muzikale fruitmand gaat halen....

Geen opmerkingen: