vrijdag 28 oktober 2022

Een kleine nazomertriatlon

                            
Het was nog nooit zo warm op 28 oktober.

Met korte mouwen deed ik na de lunch met mijn vrouw een duurloop naar de volkstuin en terug van 7 kilometer, waarna ik me kort douchte. We proberen zo energiezuinig mogelijk te leven en tot nu toe hebben we ook nog geen verwarming aangehad. Zo heb je ook niet zoveel last van de hoge prijzen.

Na wat klussen op de computer gedaan te hebben fietste ik om half 5 voor de tweede keer vandaag naar de Leidse IJshal. Om half 6 moest ik schaatsles geven aan de kinderen van de IJVL.
Nu kon ik nog een klein half uurtje in mijn eentje op een gedweilde baan schaatsen en rustig op techniek schaatsen zonder anderen op hun techniek te hoeven wijzen.
Om half 6 begonnen we aan de schaatsles. Joost Wösten en ik hadden een groepje van 3 kinderen. 's Middags waren er via de app heel wat afmeldingen binnen gekomen. Op zich is het geen probleem: je hebt veel meer tijd om de kinderen individuele aanwijzingen te geven.

De kern van de les was het boven de schaats komen met je standbeen. Logisch zal menigeen denken, maar het is lastiger om dat in de praktijk te brengen.
Daarnaast deden we wat spelletjes met plastic noppen om de baan te markeren om tenslotte met alle 30 kinderen een estafette te doen.
Met het hardlopen, fietsen en het schaatsen had ik alle onderdelen van de wintertriatlon volbracht. Alleen voelde ik me geen bikkel....

Geen opmerkingen: