zondag 2 oktober 2022

Afzwaaien en hutspot

Iedere Leidenaar weet, dat de dagen rond 3 oktober in het algemeen druk bezet zijn met voornamelijk leuke dingen. Vandaag zwaaide good old Wim de Ru na 45 jaar af als dirigent bij de Leidse Studenten Ekklesia.

Bij zijn afscheid had Wim een tiental koorliederen uitgezocht, die hem in de afgelopen 4 decennia het meest geraakt hebben.
Daarbij zat ook "Ander, ouder", een lied met een prachtige poëtische tekst, dat op onze trouwdag vierstemmig is gezongen.

Het destijds jonge echtpaar kon deze keuze dus wel appreciëren.

We moesten wel zorgen, dat we op tijd thuis zouden zijn, want onze kinderen zouden hutspot komen eten. Alleen de Spaanse tak van ons gezin was afwezig. Zij wonen in het prachtige Asturias en kunnen niet eventjes een vorkje komen meeprikken.

Desondanks houden wij deze traditie zo goed en zo kwaad als het gaat in ere. En daar onze oudste kleinzoon morgen vrij is, komt hij een nachtje bij opa en oma logeren. Hij heeft geen last van heimwee.

Morgenochtend gaan we met hem naar het feestgedruis in de Leidse binnenstad. De kinderkermis op het Pieterskerkplein staat hoog genoteerd bij ons.

Geen opmerkingen: