woensdag 5 oktober 2022

Gi-ga-groen!

Ook al is deze bibliothecaris al een paar jaar met pensioen, de liefde voor boeken zit er nog diep in. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken, dat ik na brood gehaald te hebben bij de Boerenmarkt, naar Jeugdboekhandel "Silvester" fietste.

Vandaag begon de Kinderboekenweek met als thema "Gi-ga-groen!" Een thema, die deze natuurliefhebber wel aanspreekt. Voor natuur hoef je trouwens echt niet naar natuurgebieden. Ook in de bebouwde kom kun je veel moois vinden, maar je moet natuurlijk wel je ogen gebruiken.

Ik kocht het prentenboek "Egalus" van Marije Tolman.

Ik kreeg het Kinderboekenweekgeschenk "Waanzinnige boomhutverhalen" van Andy Griffiths.

Ik had dan ook een waanzinnige blik in mijn ogen....

Met deze 2 kinderboeken in de tas fietste ik naar "De Helianth", waar ik door een toevallig gesprek erachter kwam, dat degene, die regelmatig achter de kassa staat, in het verleden les gegeven heeft op Pedagogische Academie "De la Salle" in Heemstede. We hebben elkaar op deze leuke school net misgelopen.
Op de vraag, of ik het schoollied kende, volgde een galmend antwoord in de natuurvoedingswinkel.

Met twee volle fietstassen reed ik naar de bouwplaats van IJshal "De Vliet". Daar wordt de ijsbaan zichtbaar een binnenbaan.

Opvallend was de truck met oplegger met enorme houten spanten.

Duidelijk een convoi exceptionnel.

Thuisgekomen ruimde ik de boodschappen weg en fietste ik naar de volkstuin, waar ik het groente- en fruitafval in de compostbak gooide en een paar kilo aardappels haalde. Bij een laatste inspectie zag ik een kleine rode aardbei. In oktober! Deze smaakte heerlijk. Een volkstuin is soms Gi-ga-groen!

Geen opmerkingen: