dinsdag 11 oktober 2022

Terugtellen

Thuis hebben we sinds augustus 2013 een zestal zonnepanelen op het dak liggen. Sindsdien hebben we 1,5 MegaWattuur geproduceerd. Met de oude elektriciteitsmeter zag je de teller teruglopen. Een fantastisch mooi gezicht.

Ik ging derhalve meteen overstag, toen Henk Distelvelt voor de training van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal vroeg, of we vandaag in plaats van de piramide konden beginnen met 15 rondjes en dan met telkenmale een rondje minder konden terugtellen. Ik deed dat, zoals het een goed schaatser betaamt: met souplesse.  

Goede voorstellen moet je belonen, dus Henk mocht de eerste 15 rondjes op kop rijden. Zelf nam ik de 13 én de 12 rondjes op kop, waarbij ik geen actieve herinnering had aan de 2 rondjes rust, die ik tussen deze series in zou moeten nemen.

Het terugtellen ging prima. De gemiddelde snelheid lag op 24 kilometer per uur en bij een gemiddelde leeftijd van om en nabij de 70 mogen de "Krasse knarren" niet klagen.

Om half 11 zat de training erop en dronken we een kop koffie of thee in de kantine, waarna ik wat kleine boodschappen ging doen in de stad. Thuis at ik met Ada, waarna ik na een fietstocht langer op de volkstuin bleef dan gepland.

Na een koude start was het vanmiddag erg lekker weer.

Na de maximumtemperatuur begon Celsius ook met terugtellen....

Geen opmerkingen: