woensdag 2 november 2022

Allerzieligst

Het leven van een pensionado kan ook hectisch zijn. Denk nu niet, dat ik een allerzieligst verhaal ga vertellen, maar soms komen heel veel dingen tezamen. 

Deze Allerzielen was zo'n dag. Gisteren had ik namens de  "Krasse knarren" een fruitmand besteld, die ik vanmorgen na 11 uur op kon halen. Daarvoor kon ik een rit maken om mijn eigen boodschappen op de Boerenmarkt en bij "De Helianth" op te halen en deze thuis te brengen. Daar dit allemaal vrij vlot verliep, had ik nog tijd om langs de bouwplaats van IJshal "De Vliet" te fietsen.


Het werk gaat gestadig door.

Doordat het herfst is en de het bladerdek van de bomen minder dicht is, kun je nu aan de kant van de Vliet ook steeds beter zien, hoe mooi dit Leidse sportproject gaat worden.

Thuisgekomen werd ik gebeld door iemand, die een vraag had over Bavarian curling. Daarvoor moest ik de computer even opstarten om uit te zoeken, hoe het precies zat.
Zodoende werd het later dan gepland voor ik de fraaie fruitmand op kon halen en deze weg kon brengen ter vervanging van de virtuele. Zodoende kon ik bijpraten met de schaatsvriend, wiens herstel nog niet echt op gang komt. Vanmiddag moest hij wat foto's laten maken.

Om half 2 lunchte ik met mijn vrouw, die om 2 uur de deur uit ging. Vlak daarna werd ik gebeld door iemand van het LUMC over mijn deelname aan Stevenshof Vitaal.

Nu had ik vanmorgen driemaal mijn bloeddruk gemeten met telkens andere resultaten uiteenlopend van 138 om 84 tot 150 om 91. Na het gesprek en het invullen van een vragenlijst op de computer deed ik mijn schaatskleding aan. Een mooi moment om nogmaals de bloeddruk te meten: 123 om 82. Het zijn dus momentopnamen!

Om half 4 fietste ik naar de Leidse IJshal waar ik wat moest regelen voor het Eisstockschiessen, voordat ik schaatsles kon geven aan de kinderen uit Oegstgeest. Dat deden de trainers in oranje hesjes. Ik heb zo'n vaag vermoeden, waar deze vandaan komen....

Ik had een groep van 15 kinderen, vrij groot, maar redelijk homogeen. De oefenstof betrof de basishouding en het achterop zitten. Veel oefeningen had ik vorige week gebruikt, dus de les verliep vlot.

Wel werd ik aangeschoten door een moeder, die 2 weken geleden als ambulancemedewerker had geholpen bij onze gevallen trainingsmaat. Ze wilde weten, hoe het nu met hem was. Ik kon het vers van de pers vertellen. Intussen reden de kinderen 1 of 2 rondjes extra.
In het donker fietste ik om 6 uur naar huis, waar ik met mijn vrouw een heerlijke bonenschotel met groene bloemkool at. Na de vaat kreeg ik diverse mailtjes over Bavarian curling, waaronder een paar dubbele boekingen. Dit kost aardig wat tijd. Tot half 11 was ik hier mee bezig.

Je bent vrijwilliger of je bent het niet....

Het mag dan Allerzielen zijn, ik ben allerminst allerzieligst.

Geen opmerkingen: