dinsdag 1 november 2022

Opwarmronde

Het grootste deel van mijn actieve schaatsleven was de dinsdagavond mijn vaste trainingsavond in de Leidse IJshal. Daar ik tegenwoordig dinsdagochtend met de "Krasse knarren" schaats, kom ik er op dinsdagavond nog maar sporadisch.

Vanavond fietste ik voor de tweede keer vandaag naar de Vondellaan, maar niet om te schaatsen, maar voor een opwarmronde van Bavarian curling, waar ik coördinator van ben. We speelden een tweetal partijtjes 3 tegen 3 om een tweetal nieuwkomers wegwijs te maken in de beginselen van het Eisstockschiessen, dat zij ook gaan geven voor partijtjes en bedrijfsuitjes.


Op de buitenbaan reden ondertussen diverse bekenden van me. Na de Bavarian curlingspullen weggebracht te hebben wandelden we naar de naamgever van de opwarmronde: Glühwein.
Op weg naar huis zag ik een bijzonder natuurverschijnsel. Op de HAVO-top van "De la Salle" had ik van de heer Lips bij biologie geleerd, dat door de fotosynthese de bladeren van bomen bij lantaarnpalen langer groen bleven en daardoor ook langer bleven hangen. Nog nooit had ik dit natuurverschijnsel zo duidelijk gezien!

Geen opmerkingen: