zondag 13 november 2022

Kinderpartijtje

Een maand geleden was aan mij gevraagd of ik vanmorgen schaatsles wilde geven bij een kinderpartijtje in de Leidse IJshal. Daartoe was ik bereid, dus fietste ik vanmorgen om 10 uur naar de Vondellaan.

Na een frisse nacht begon het in het ochtendzonnetje al aardig op te warmen. In de IJshal blijft het kwik stabiel op een graad of 5 Celsius staan. Op deze zondagmorgen was het behoorlijk druk op het ijs, maar op de binnenbaan was genoeg ruimte.
De les met 11 kinderen verliep soepel. Vrijwel alle kinderen hadden al wel eens geschaatst, dus ik hoefde niet alles uit te leggen vanaf het absolute begin.

Het was een speelse les met uiteraard de clownsstap en de traditionele valoefeningen. Even traditioneel sloten we de schaatsles af met "Er is er een jarig", waarna het bonusnummer "De boom wordt hoe langer hoe dikker" was.

Vanaf de Vondellaan fietste ik naar de Leidse Studenten Ekklesia, waar ik mijn vrouw trof. Op de terugweg kochten we nog wat bij Boekhandel Kooyker aan de Breestraat.

Na thuis geluncht te hebben fietsten we naar de volkstuin op deze warme novemberdag.

Je zou denken, dat we hierdoor per definitie een te warme winter krijgen, maar Weeronline denkt daar anders over. De seizoensmodellen zinspelen op hogedruk in onze omgeving in december en vooral in januari, dus winterliefhebbers mogen nog hopen.

Als dit uitkomt mag deze kikker op de volkstuin een plekje diep in de modder in de vijver opzoeken.

Geen opmerkingen: