woensdag 4 september 2024

Lijntrekken

Lijntrekken heeft in onze taal niet bepaald een gunstige klank. Desondanks werd het vandaag zeer gewaardeerd, toen ik me met Leo, Maikel en ijsmeester Marcel aan deze bezigheid over gaf.

We moesten het schilderplakband van de witgeverfde betonnen vloer trekken. Dit moest uiterst zorgvuldig gebeuren, want als je het te snel of te ruw deed, dan trok je plekken verf van de vloer mee.

We waren dus opzettelijk langzaam aan het werk. Inderdaad, één van de definities van lijntrekken. Na op de Boerenmarkt besteld brood en kaas gekocht te hebben, fietste ik naar IJshal De Vliet, waar ik om half 10 begon. Op een theepauze en een lunchpauze na werkte ik tot half 4 door.

Ik werd min of meer afgelost door Jos van Hoek. Waar ik het schilderplakband bij het startvak verwijderd had, daar ging Jos aan de overzijde van de 250-meterbaan een nieuw startvak aftekenen en voor de eerste keer schilderen. Op deze manier kan er in IJshal De Vliet ook een ploegenachtervolging gereden worden.

Via Zoeterwoude reed ik terug naar de Stevenshof. Even de spieren gebruiken, want van lijntrekken word je niet moe....

2 opmerkingen:

Rob zei

Grappig. Op de blog van 20 augustus vond ik een klein stukje uitleg. Tempetatuur condens verf op waterbasis fataal etc. Houdt dit in dat jullie elk jaar de baan moeten verven, dankzij dat type verf?

Unknown zei

Vermoedelijk niet. Niet alles zag er slecht uit. Volgend jaar weten we meer.