woensdag 4 september 2024

Een natte dag

Om 6 uur ging ik lopen in een droom over de marathon, waarvan ik vergeten was een rondje te lopen. Dit Hilbert van der Duim-moment probeerde ik goed te maken, maar toen werd ik wakker.

Ik wandelde naar het toiletgebouw voor de eerste sanitaire stop van de dag. Na wat dommelen gingen Ada en ik naar het zwembadje om een paar baantjes te zwemmen. De eigenaar van camping "Het Speulderbos" was er ook en hij bracht ons de douchekaart en wij betaalden € 40,- voor 2 nachten.
Na het ontbijt fietste ik naar Garderen om brood te kopen bij bakker Schreuder.

Bij terugkeer reden Ada en ik naar "Bok", waar onze oudste kleinzoon een dinopark aan het verplaatsen was. Hij ging met zijn moeder en oma in het bos achter de camping wandelen. Opa ging met de jongste naar de trampoline, die kletsnat was van de regenbuien van vanmorgen. Dat waren onze sokken, broeken en shirts dus ook snel.

Onder een afdak gingen we met grote bambino een huis bouwen. Na anderhalf uur waren we terug bij het huisje. Met zijn zessen lunchten we samen in de woonkamer. Opa bracht de jongste naar bed, Ada las voor uit "Donald Duck". Ik werkte het dagboek bij en bracht de laatste wijzigingen aan in Ploegleider.
Het bleef de hele middag regenen en het plan om met de kleinkinderen naar Garderen te fietsen viel in het water. Het werd dus veel voorlezen. 

Oma bakte pannenkoeken en opa haalde op de fiets de honing, tomaten en de La Chouffe Lite op voor bij het avondeten. Als toetje reden we met de andere opa en oma naar "IJstijd" in Garderen, waarbij we een ijsje naar keuze konden nemen. Deien.e beide opa's namen een "Zomertijd" met veel aardbeien.

In de auto's reden we terug naar "Bok", waar Ada de jongste voorlas en ik de oudste. Het werd onder andere "Donald Duck in Friesland" uit 2012, waarbij de Elfstedentocht ook op zijn Ducks aan bod kwam.

Toen de jongens sliepen gingen wij om 10 uur naar "Het Speulderbos", waar de kilometerteller op 299,95 kilometer, hetgeen betekent, dat we op deze natte dag slechts 10 kilometer hadden gefietst.

Geen opmerkingen: