donderdag 12 september 2024

Taart

Na de totaal verregende voorgaande dagen was het toch wel lekker, om weer eens droog te kunnen fietsen. Om 9 uur reed ik naar IJshal De Vliet, waar ik zou helpen met klussen. Aad Kleijweg was al aanwezig en bezig met de rubbermatten voor de ingang van de funbaan van verfsporen te ontdoen. Ik zou een lange stok ontdoen van ducktape. Daar ik als kind al goed kon pulken was deze taak op mijn lijf geschreven.

We waren net bezig, toen er een taart werd bezorgd voor ijsmeester Marcel. Bij zijn afscheid kwamen 2 mensen van het uitzendbureau taart en bloemen brengen.


Wij mochten een vorkje meeprikken. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. De taart smaakte erg lekker!

We gingen weer aan de slag. Nadat de lange stok in opbergbare delen was veranderd, ging ik verder met het blauw schilderen van de ingang voor de Mammoth.

Dat deed ik, nadat ik de witte verf had afgeplakt en vervolgens het ruwe beton had schoongeveegd.



De funbaan zelf zag er trouwens strak geschilderd uit.

Terwijl ik weer een stukje blauw had toegevoegd, had Aad de rand om de boarding van de funbaan grotendeels gezogen.

Na de lunchpauze maakte Aad zijn klus af, terwijl ik op de bovenbaan begon met het spuiten van een flinterdun eerste laagje water op het condenswater, dat was aangevroren, nu de ijsmachine het beton behoorlijk onder het nulpunt had gebracht.

Op de ijskristallen kon je goed lopen.


Dat gold niet als je er wat water op gesproeid had, want dan werd het spekglad. Daar het ijs nog te dun was om er met sneeuwpantoffels op te lopen, moest je zeer voorzichtig zijn.

Buiten kwam trouwens veel meer water naar beneden dan binnen op de 250-meterbaan.
Toen wij om 3 uur naar buiten gingen na het eerste rondje ijs maken, was het buiten net droog geworden.

Geen opmerkingen: