vrijdag 6 september 2024

Blijdorp

De wekker stond op 6 uur. Dat was volstrekt overbodig, want na een goede nacht was ik om half 6 al wakker. Dat werd nog een half uur hanenwaken voordat ik uit bed stapte. 
Ik nam wat fruit alvorens om half 7 op de fiets naar Leiden Centraal te stappen voor de wekelijkse oppasdienst in Rotterdam. Om 8 uur arriveerde ik op de plek van bestemming. De oudste kleinzoon werd door zijn moeder naar school gebracht, opa mocht de jongste voorlezen.

Na dit literaire begin van de dag vertrok opa op de fiets met zijn kleinzoon naar Blijdorp, waar dit duo om 10 uur arriveerde op deze mooie vrijdag met een opmerkelijke temperatuurverdeling: naarmate je noordelijker kwam, werd het warmer!

Eerst wandelden we naar de zeehonden. Er waren een paar "baby's" bij.

Daarna kwam het zeeaquarium aan bod.

Op weg naar de ijsberen kwamen we ze zeearenden tegen. Eén zat op een grote kale tak. Een meisje van een jaar of 2 kwam dicht bij het gaas. Een andere zeearend kwam er dreigend en krijsend over de grond op afgerend. Het meisje krijste van schrik, draaide zich haastig om en viel op de grond.

Onderweg naar de olifanten namen we een ijsje op deze zomerse septemberdag. De volgende halte was de binnenspeeltuin, waar we zeker een half uur doorbrachten. Via de giraffen en de leeuw wandelden we terug naar de uitgang. Op de terugweg naar huis viel onze kleinzoon achterop de fiets in slaap. Met kleren en al legde opa hem in bed, waar hij rustig verder sliep.
Opa lunchte in zijn eentje en haalde de oudste kleinzoon op, die hij naar het zwembad bracht voor zijn wekelijkse zwemles. Zijn vader haalde hem op.

Voordat we aan tafel gingen, had Primoz Roglic de voorlaatste bergetappe in de Vuelta a España gewonnen. Daarmee veroverde hij de rode leiderstrui op Ben O'Connor. Het kan een voorschot op zijn vierde eindzege in de Vuelta a España worden.

Geen opmerkingen: