maandag 16 september 2024

Testrijders op herhaling

Vanmorgen ging mijn vrouw met een buurvrouw sporten in het Stevenspark. Ik reed na het ontbijt eerst naar "De Helianth" om wat fruit te kopen, waarna ik doorfietste naar IJshal De Vliet. Dat deed ik met mijn regenbroek aan, want ik kwam net in het enige buitje van de dag terecht.

Normaal gesproken zou ik de broek achterwege gelaten hebben, maar met natte kleding op een ijsvloer te komen is niet zo'n geslaagd idee. Bij binnenkomst zag ik, dat de funbaan nog nat was. Er was net gespoten. We moesten even wachten, voordat er nieuw water op het nog dunne ijs kon.

Aad Kleijweg kwam even later ook. Toen ik hem vertelde, dat ik zou gaan schaatsen op de 250-meterbaan als het ijs dik genoeg was, ging hij zijn schaatsen thuis halen.

IJsmeester Marcel en Richard legden intussen de dertiende laag water op de rondbaan. Met de vijf lagen, die afgelopen week met de brandspuit waren gelegd, moest dat voldoende zijn. Marcel pakte een boor en kwam tot 1,3 centimeter. Met 2 schaatsers moest dat voldoende zijn.
Ik wachtte op Aad, zodat de testrijders van 2023 op herhaling gingen. De primeur van schaatsseizoen 2024-2025. Dat deden we in het keukentje van de ijsmeesters, waar we, zeer toepasselijk, een stukje ijstaart kregen. Hier trok ik mijn nieuwe Salomons langlaufschoenen alvast aan.

Toen Aad er was, wandelden we naar de trap naar de 250-meterbaan.

Ik hoefde alleen de ijzers onder de schoenen te klikken en kon alvast ijs proeven, terwijl Aad zijn schaatsen aantrok.

Toen het zo ver was, konden de veteranen onder de testschaatsers van start voor het eerste rondje op de 250-meterbaan in schaatsseizoen 2024-2025.

Het eerste rondje was het even afwachten, hoe goed het ijs zou zijn.

Het ijs op de buitenbaan was gewoon goed en gleed prima. Stukken beter dan vorig jaar, toen er bij de startstreep letterlijk baggerijs lag, waar je tweebenig doorheen moest rijden. De binnenbaan was wat stroever en wat hobbeliger, maar daar is de ijsdikte nog wat minder.

Aan de eerste ronde voegden we er nog elf toe. Je bent Elfstedenschaatser of je bent het niet.....
Maar voor het zo ver is, kunnen we nog heel wat rondjes schaatsen op het nu al goede ijs op de 250-meterbaan in IJshal De Vliet. Op maandag 7 oktober gaat deze voor het publiek open. Zet het alvast in uw agenda!

Geen opmerkingen: