dinsdag 3 september 2024

"Willy Noord" of de laatste strandtraining

Na met Ada een rijstschotel met bonen gegeten te hebben, fietste ik om 7 uur naar Katwijk toe over zeer vertrouwde wegen. Ik reed naar de skeelerbaan van Katwijk, waar een zestal andere leden van IJVL en VIJL klaarstond voor de laatste strandtraining van 2024.
Ik nam de tassen van de zwemmers in ontvangst en trapte naar de fietsenrekken bij de laatste duinenrij, waar ik mijn fiets stalde. Met zijn zevenen beklommen we het duin om bij "Het Wantveld" af te dalen. Daar zagen we dat deze strandtent op maandag en dinsdag gesloten was.

We liepen door naar "Willy Noord" om te vragen, tot hoe laat zij open waren. Dat bleek tot 9 uur te zijn. Nu moet je als trainer flexibel kunnen zijn, dus ik gooide mijn schema om, daar de meerderheid van de deelnemers wilde zwemmen én bij de laatste strandtraining samen wat drinken. 

De meeste oefeningen verdwenen geruisloos in het niets en de training werd kort maar krachtig. Maar deze werden op deze wederom prachtige zomeravond wel vastgelegd op de gevoelige plaat.





Onder de ondergaande zon beklommen we een pittige duinopgang, waarna we door het mulle zand naar de laatste strandstoelslalom van 2024 zwoegden.

Een kwartet begaf zich naar het vrij koele water van de Noordzee om een klein stukje te zwemmen, waarna we met de voltallige droogtrainingsgroep een gezellige afsluiting hadden van het strandseizoen.

Met de lichten aan fietste ik over een eveneens bekende andere route naar de Stevenshof toe, waar ik onder de douche het zand en het zout van mijn huid spoelde.

Geen opmerkingen: