zaterdag 28 november 2015

Rondje Stompwijk

Om 12 uur had ik afgesproken met Hans Boers om te gaan lopen. De plaats van vertrek was de Kniplaan. Vroeger spraken we af "tussen de kassen", maar daar deze aan de noordzijde van de Kniplaan ontmanteld zijn, was er sprake van een heel ander uitzicht. Achter een huis kon je een Bartlehiem-achtige bruggetje zien, wat voorheen onmogelijk was.

Onder Hollandse luchten liepen we in het najaarszonnetje langs de Vogelplas, waar de golven in de harde wind vrij spel hadden. Gezien de weersvoorspellingen blijft dat minimaal de eerste helft van december zo. Maar wie weet schaatsen we eind december weer op het ijs van de Vogelplas. Het zal niet de eerste keer zijn.

Via het fietspad door de weilanden liepen we Stompwijk in, waar we langs de voetbalvelden van Stompwijk '92 en "Heb Blesse Paard" richting Zoeterwoude. Op een stuk van de Meerhorstloop liepen we tot de houten brug naar het fietspad tussen de weilanden door. Zo liepen we over rustige wegen naar de Vlietlanden, waar we weer terugliepen naar de Vogelplas. Vandaar was het nog een kilometer naar ons vertrekpunt. Hier kwamen we Els, de zus van Hans met haar partner Huib tegen, die van het mooie najaarsweer genoten door een flinke wandeling te maken.
Met een loop van 14 kilometer hadden Hans en ik de langste training sinds de marathon van Leiden gelopen.

Geen opmerkingen: