donderdag 19 november 2015

Sleutelstad

Willem van Vliet, de secretaris van de Leidse IJshal, vroeg me of ik de lezers van mijn blog wilde attenderen op een interview met hem over "De 1000 rondjes van Leiden" op radio Sleutelstad 93.7 FM. Dat doe ik uiteraard graag. Hoe meer deelnemers aan dit leuke evenement, hoe beter.
Allereerst stuitte ik op dit artikel over de zesde editie van de 1000 rondjes op de site van Sleutelstad.

Op zondag 13 december worden voor de zesde keer de "1000 rondjes van Leiden" geschaatst. In de Schaatshal Leiden zullen de schaatsen om 06.30 uur al in het ijs staan om de "Leidse Elfstedentocht" te schaatsen. Ook dit jaar is het mogelijk om in plaats van 1000 rondjes er 250, 500 of 750 te rijden.
De zware taak van 1000 rondjes die de deelnemers op zich nemen kan verdeeld worden onder 5 rijd(st)ers. Het team dat de afstand van ongeveer 200 kilometer het snelst aflegt, verdient de "Gouden Schaats". Het is afwachten of de deelnemers Jan Pieter Tensen en Bert Breed, die de beproeving al jaren domineren, dit jaar misschien wel hun gelijke vinden. De snelste individuele deelnemer ontvangt, net als het snelste team, ook een prijs.
Het goede doel waar de deelnemers voor schaatsen is net als vorig jaar het Willem Alexander Kinder Fonds (WAKF). Het fonds zorgt er voor dat kinderen die in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) worden opgenomen, zich zo prettig en fijn mogelijk voelen in hun kamer. Dit heeft namelijk een positief effect op het herstel van de patiƫnten. Afgelopen jaren is er al ruim 30.000 euro opgehaald met het schaatsen voor de goede doelen. Dit jaar willen de schaatsers zoveel mogelijk geld bij elkaar rijden voor het WAKF zodat daarmee veel kinderen geholpen kunnen worden.
Wanneer de spierpijn op komt zetten staat er een team van masseurs klaar om de spieren wat losser te maken met een stoelmassage. Hier wordt een klein bedrag voor gevraagd. Het schaatspubliek kan vanaf 10.30 uur de binnenbaan op. Ook de bedragen die hiermee worden opgehaald gaan naar het goede doel.

Inschrijven voor de "1000 rondjes van Leiden" kan via www.schaatshallenleiden.nl. Op de site is ook aanvullende informatie te vinden.
Het interview met Willem van Vliet is HIER te beluisteren.

Geen opmerkingen: