donderdag 5 november 2015

Rein

Zo af en toe duikt er een nieuwe "Krasse knar" op. Zoals vanmorgen. Toen ik de Leidse IJshal binnen kwam, zag ik Rein Knetsch staan. Hij kwam meeschaatsen met ons peloton van een man of 15.

Denk nu niet, dat Rein een nieuwkomer is, want ik schaats sinds november 1979 aan de Vondellaan en al die jaren was hij er ook op dinsdagavond. We zijn uit hetzelfde hout gesneden. Rasechte diesels zonder sjoemelsoftware.

Qua snelheid ontlopen we elkaar niet zo veel en we hebben beide een voorliefde om in een vlak strak tempo aan kop van het peloton te rijden en dan liefst heel lang. Dit doen we zowel in de IJshal als op natuurijs.
Het was vanmorgen gezellig druk op de baan. Naast ruim 15 "Krasse knarren" schaatste er nog een tiental andere rijders rond. Het ging af en toe behoorlijk hard, maar dat kan natuurlijk geen kwaad. Het is een gratis intervaltraining op spiegelglad ijs.
Als ik deze vorm vast weet te houden, dan komt het helemaal goed met de 1000 rondjes van Leiden over ruim 5 weken. Ik kijk er al naar uit!

Geen opmerkingen: