dinsdag 3 november 2015

Lente in Twente

Op de kalender prijkt een heuse herfstmaand, ook al zou je dat gezien het weer niet meteen zo zeggen. Als je daar naar kijkt, dan denk je veeleer aan "Lente in Twente".

Daar was zeker sprake van bij de plaatsingswedstrijden voor de wereldbekerwedstrijden, die afgelopen weekeinde in Enschede gehouden zijn. Het was een schaatsouverture met nieuwe sterren en gesneuvelde reputaties.
Olympische kampioenen als Ireen Wüst, Michel Mulder en Jan Blokhuijzen konden naar huis. Diverse "jonkies" namen hun plaats in, zoals Gerben Jorritsma, Kai Verbij, Erik Jan Kooiman, Sanneke de Neeling en Lisa van der Geest namen het estafettestokje van hen over.
Als je het lijstje deelnemers ziet, dan scoort de Leidse IJshal als kweekvijver van schaatstalent buitengewoon goed. Met "good old" Margot Boer, jonge routinier Kjeld Nuis, de vaandeldrager van de IJVL in het gezelschap en de aanstormende talenten Lisa van der Geest en Kai Verbij komt de 200-meterbaan aan de Vondellaan met 4 van de 32 schaatsers bijzonder goed voor de dag.
De pas 21 lentes jonge marathonschaatster Lisa van der Geest uit Warmond wist zich met gemak met een derde plaats te plaatsen voor het wereldbekercircuit.
Maar de beste prestatie komt toch op naam van Kai Verbij uit Hoogmade. Op de laaglandbaan in Enschede dook hij samen met Ronald Mulder als enige onder de 300 meter onder de 35 seconden: 34.99! Een ongelooflijk goede tijd.

Voor de schaatsliefhebbers begon in Twente een nieuwe lente....

Geen opmerkingen: