vrijdag 20 november 2015

Hannover

Afgelopen dinsdag stond een klassieke interland op het programma: Duitsland-Nederland. Nadat vorige week vrijdag in Parijs door terroristen tevergeefs was geprobeerd om bomgordels tot ontploffing te brengen in een vol voetbalstadion bij de wedstrijd Frankrijk-Duitsland, wilde de terreurbeweging IS op herhaling.

Eenzelfde scenario leek klaar te liggen bij de interland in Hannover van ons Oranje tegen de wereldkampioen voetbal. Er restte de autoriteiten niets anders dan de wedstrijd af te lassen. Ook de wedstrijd Belgiƫ-Spanje ging vanwege de terreurdreiging niet door.

Het doemscenario voor het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk komende zomer. Speciaal voor de autoriteiten, die bij iedere vage dreiging moeten beslissen, of de wedstrijd door mag gaan of moet worden geannuleerd. Las je de wedstrijd af en blijkt het achteraf loos alarm, dan is hoon je deel. Maar wee de gebeente, als je een wedstrijd door laat gaan en er gebeurt iets....

Voor Nederland was het EK al geen feest na de roemloze uitschakeling in de voorronde, maar ik ben bang, dat dat deze zomer voor de voetbalsupporters uit andere landen komende zomer ook gaat gelden. Het is nooit leuk om een groot toernooi te moeten missen, maar of dat voor France 2016 ook zo is? Achteraf zou het "a blessing in disguise" kunnen zijn, want voor kwaadwillenden is het helaas makkelijk scoren.

Geen opmerkingen: