zaterdag 6 februari 2016

Seringenberg

Vanmiddag had ik met Hans Boers afgesproken om te gaan lopen vanaf station Voorschoten. We liepen langs het spoor maar de Horstlaan, waar we de achteringang van "De Horsten" namen. Hier hadden we de kans om op een modderig bospad een stuk te kunnen crossen. Heerlijk, zo'n prachtig bos om de hoek.
Bij het weggetje tussen de weilanden aangekomen zagen we naast de bekende vogels een relatieve nieuwkomer in Nederland: de zilverreiger.

Ondanks dat het bewolkt maar droog weer was, waren er niet zo veel wandelaars in "De Horsten". En dan nog 2 hardlopers, die het extraatje van deze trainingsloop meenamen: de beklimming van de Seringenberg.

In de bloeitijd ziet de Seringenberg er zo uit, maar Hans en ik zijn nog lang niet aan de bloeitijd toe. Op 22 mei moeten we in topvorm zijn bij de marathon van Leiden. In maart gaan we serieus beginnen met de trainingen voor dit gezellige sportfestijn.
Wij liepen over bospaden naar de hoofdingang van "De Horsten" om over de Papelaan weer naar Voorschoten terug te lopen. Het was een prima looptraining van 8 kilometer geweest.
Via de volkstuin, waar Ada druk in de weer was, fietste ik weer op huis aan voor een heerlijke warme douche.

Geen opmerkingen: