vrijdag 26 februari 2016

Voorlaatste les

De slotdag van de Krokusvakantie waren er niet veel kinderen bij de wekelijkse schaatsles van de IJVL in de Leidse IJshal. Dit bood Marion Poldervaart en Margreet Hetebrij de gelegenheid, om vaart te zetten met het afnemen van de schaatsvaardigheidstests. Ik nam de rest van de 2 groepen op de binnenbaan samen.
Doordat elke keer wat kinderen wisselden tussen de test en mijn les, was het een wat rommelig geheel. Bij mijn les lag de nadruk op het terugsturen van de schaatsen en dan zijwaarts afzetten. Het was deels het trainingsschema van gisterenmorgen.

Na "Schipper mag ik overvaren" zat om half 7 de voor mij voorlaatste vrijdagtraining er op. Volgende week vrijdag vervalt door een ruil met Kunstschaatsvereniging Rijnland. De IJVL wilde graag hun zaterdagavonduur hebben in verband met het zesde lustrumfeest. De week erop doe ik mee aan de Bert Grotenhuis Bokaal in Haarlem.

Die dag is de enige, waarop ik dit seizoen afwezig ben op vrijdagmiddag. Zodoende heb ik over 3 weken op 18 maart pas de laatste schaatsles van het seizoen 2015-2016.

Geen opmerkingen: