woensdag 17 februari 2016

Een verloren seizoen


Als je de temperaturen van de avonden en nachten bekijkt, dan lijkt het een heuse vorstperiode. In de eerste helft van januari zou het dat bij deze weersomstandigheden ook geweest zijn, maar we zitten al in de tweede helft van februari.

De zon heeft in deze periode al dusdanig veel kracht, dat het ijs, dat in het donker wordt gevormd, overdag in de zon met vrijwel dezelfde vaart weer wegsmelt.

Vanmorgen lagen de Oegstgeester Onlanden op een paar plekken na helemaal dicht. Toen ik vanmiddag op de terugweg van mijn werk weer langs de grote regenplas achter Corpus fietste, zag je op deze plas van 200 bij 200 meter op ongeveer een derde golfjes. Daar lag dus gewoon water.
Dat gaat deze winter dus niet meer lukken. Voor schaatsers op natuurijs is er dus voor het derde jaar op rij sprake van een verloren seizoen.
Maar ja, in Rotterdam-Zuid hebben ze al heel wat meer jaren op rij last van een verloren seizoen. Maar na een veelbelovende seizoensstart hebben ze een nieuw record gevestigd door 7 keer op rij te verliezen in de competitie.

Maar goed, Feyenoord kan nog een prijs winnen. Ze kunnen de beker nog pakken, waarbij ze het voordeel hebben, dat ze eventueel tweemaal in "De Kuip" aan mogen treden. Maar gezien de huidige vorm is deze vraag gerechtvaardigd: wordt het de beker of de gifbeker?

Geen opmerkingen: