vrijdag 5 februari 2016

Pannenkoeken

De wekelijkse schaatsles van de IJVL in de Leidse IJshal was al een flink eind op streek, toen ik kans zag om de term "rijden als een pannenkoek" behoorlijk letterlijk uit te laten voeren.
Er waren weer een paar nieuwe kinderen, die een proefles bij mij namen. Ik had nu een groep van 16 kinderen en Gon Schiereck van 11 kinderen. Een heel verschil met het begin van het seizoen, toen we met 8 kinderen begonnen.
Na een serie oefeningen zonder tierelantijntjes liet ik als variant op het diep zitten eieren leggen. Dan moesten ze met hun achterwerk zo dicht mogelijk bij het ijs schaatsen. Dit moesten ze 2 rondjes doen.
"En wat gaan we nu doen?"
"Eieren rapen", zei ik resoluut.

Daarna werd het tijd voor een paar rondjes koeien melken. Na nog een rondje met een juk met 2 emmers melk te hebben gereden, door sommige kinderen omgedoopt in "een vliegtuig", waren de molenwieken aan de beurt. We gingen meel halen.

Met deze ingrediƫnten gingen we pannenkoeken bakken. Uiteraard werden deze hoog de lucht in gegooid en weer keurig opgevangen in de koekenpan.

Met een hele stapel pannenkoeken konden de kinderen aan tafel plaatsnemen en zittend de pannenkoeken verorberen.

Na een stapel vers gebakken pannenkoeken weggewerkt te hebben, werd deze serie afgesloten met het rijden met een dikke buik.
Om verder uit te buiken, konden de kinderen zich uitleven met tweelingtikkertje. Daarbij moesten de tweelingen goed letten op wat hun partner van plan was.

Want niet alleen een medaille, maar ook een pannenkoek heeft 2 zijden....

Geen opmerkingen: