maandag 22 februari 2016

Kegelen

De Krokusvakantie is in ons deel van het land begonnen en dat betekent, dat er weer iedere ochtend in de Leidse IJshal schaatsles gegeven wordt aan kinderen. Zoals gebruikelijk, neem ik als vrijwilliger ook deel aan het overbrengen van schaatsplezier op de jongste generatie.
Eén van die enthousiastelingen is Gé van Goozen, die met 2 kleinkinderen aan het inrijden was voor de aanvang van de schaatslessen. Hij nam de kinderen om beurten op sleeptouw en gaf ze aan het eind van het rechte eind een flinke slinger, zodat de kinderen met veel vaart de bocht in konden gaan. Dat deed hij ook een keer bij de bocht, waar een behoorlijke groep trainers netjes op een rij stond om beginnende schaatsers op te vangen.
Daar het zo net leek, of Gé zijn kleinkind op de rij trainers af slingerde, vroeg ik: "Ga je kegelen, Gé?"

Met een groep van 10 kinderen begon ik samen met Piet van Schie aan de eerste trainingsmorgen. De meeste kinderen konden al aardig schaatsen, maar er zat een tuimelaar bij, die constant zocht naar zijn evenwicht op een soort ijshockeyschaatsen. Maar gaandeweg werd het vallen minder en begon hij iets meer rust te krijgen in zijn slag.
Veel oefenstof, die ik in de Herfst- en Kerstvakantie gebruikt had, kwam vandaag terug. Zeker bij de eerste les kan een herhaling geen kwaad. Wel liet ik de kinderen in drietallen elkaar een rondje voortduwen en eveneens in drietallen aan de stok schaatsen. Terwijl de trio's bezig waren, kon ik me bezig houden met de tuimelaar.

Met een paar estafettes werd de eerste training van de Krokusvakantie afgesloten. Er waren 91 kinderen op af gekomen, een lichte verbetering ten opzichte van de Krokusvakantie van vorig jaar.

Geen opmerkingen: