dinsdag 23 februari 2016

Verslapen

Vannacht heb is zeer vast geslapen en heel veel gedroomd.

Kennelijk was er nog iemand, die de nachtrust zeer hard nodig had, want toen ik mijn fiets vast zette aan het fietsenrek bij de Leidse IJshal, zag ik de hal helemaal vol staan met ouders en kinderen.
Dat beloofde veel voor de schaatslessen voor de kinderen, dacht ik. Dat klopte ook wel, want er kwamen in totaal 125 kinderen. Maar de reden van de drukte in het voorportaal was een stuk prozaïscher. De winkel van Ooms Sport was nog niet open, waar de kinderen schaatsen konden huren. De medewerker, die dienst had, had zich verslapen.

Zodoende was het om kwart voor 9 nog erg rustig op de buitenbaan, zodat ik met Henk Distelvelt heerlijk in kon rijden. Later voegde Gé van Goozen zich ook bij ons. Inmiddels was de schaatsenwinkel open, zodat we met een minuut of 5 vertraging aan de schaatsles konden beginnen.
Samen met Joost had ik een groep van 15 kinderen. Later kregen we er nog een paar bij, zodat het lekker druk was in ons vak op de binnenbaan. De schaatsles liep erg lekker. De valbeweging, de zijwaartse afzet en het achterop zitten kwamen in het eerste deel uitgebreid aan bot. Met kluunschaatsen kun je de kinderen prima laten zien, wat een ronding is.

In de tweede helft gingen we aan de slag met pilonnen. Hiermee kon je scherpe bochten maken, linksom en rechtsom. Verder liet ik de kinderen hun pilon op een willekeurige plek neerzetten, waarna we een reuzenslalom konden doen. We besloten met een soort curling met de pilonnen. Als slotspel deden we tweelingtikkertje.
Na afloop reed ik nog wat uit op de buitenbaan, waarbij ik eerst een klein Italiaans meisje wat aanwijzingen gaf, waarna ik een aantal ronden achter Gerrit de Mooij aan reed, die zijn kleindochter schaatsles gaf. Waarbij ik wel zo eerlijk ben om te verklaren, dat ik een Brede slag heb en Gerrit een Mooije.

Geen opmerkingen: