zaterdag 25 februari 2017

"Dieper door de knieën!"

Rond noen had ik afgesproken met Hans Boers om een loop van 8 kilometer te maken vanaf station Voorschoten. Om kwart voor 12 fietste ik er naar toe, waarna we samen over de Velostrada naar de Horstlaan liepen.

We daalden af naar de tunnel onder het spoor door. Aan de andere kant van de spoorlijn kwam Hans met het voorstel om met schaatssprongen omhoog te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl wij ons inspanden om op deze wijze omhoog te komen, werden we ingehaald door een achttal wielrenners.
Nu komt de combinatie van wielrennen en schaatsen vrij vaak voor, daar je bij beide sporten dezelfde spiergroepen gebruikt. Vanuit de groep wielrenners kregen we als deskundig commentaar: "Dieper door de knieën!"

Het erge is: hij had nog gelijk ook, maar ruim 100 meter omhoog met schaatssprongen vonden wij al zwaar genoeg.
Door de achteringang liepen we "De Horsten" in. Ondanks dat het na de regenbui nog wel bewolkt was, was het heerlijk loopweer. We kwamen nog een paar hardlopers en een paar duo's wandelaars tegen in dit prachtige landgoed, waarbij de narcissen aan het opkomen waren. Volgende week zullen deze vroege voorjaarsbloemen in bloei staan.
Via de hoofdingang liepen we de ventweg langs de Papelaan op om weer naar onze fietsen bij station Voorschoten te lopen. We hadden een heerlijk gelopen, ook al was onze kniehoek bij de schaatssprongen nog wel voor verbetering vatbaar.

Geen opmerkingen: