zaterdag 4 februari 2017

Flitswinter of schaatsen?

Het zit al een aantal dagen in de weerkaarten en het begint nu binnen de betrouwbare termijn te komen. Woensdag valt de winter binnen.

De vraag is daarbij, of het koud genoeg gaat worden om te kunnen schaatsen? Op Weerplaza stond dit uitgebreid beschreven onder de pakkende kop "Flitswinter of schaatsen?"
Zoals gebruikelijk hebben ze in het noorden en oosten meer kans om op natuurijs te kunnen rijden dan hier, maar kansloos is het in het westen van het land beslist niet.

Bij de NOS wagen ze zich heel voorzichtig op glad ijs met deze titel: "Misschien, heel misschien kunnen we volgend weekend schaatsen."
Eén ding is zeker en dat is, dat het vanaf woensdag gaat vriezen.

Hoeveel is nu niet exact aan te geven.

Vergeleken met een paar weken geleden, toen het begon te vriezen, zijn er toch een paar verschillen. Enerzijds is het water ijskoud. Het duurde tot gisteren, voor het laatste ijs was weggesmolten. Anderzijds krijgt de zon meer kracht, terwijl de dagen ook weer wat langer worden.

Ik ga geen voorspellingen doen, dat we volgend weekeinde weer op de Vogelplas kunnen schaatsen, maar ik hou er wel rekening mee. Tot nu toe is mijn winterverwachting voor 2016-2017 behoorlijk accuraat gebleken.

Geen opmerkingen: