vrijdag 3 februari 2017

Marathonschema

Ook dit jaar doe ik weer mee met de marathon van Leiden. Voor de vijftiende keer alweer. Dit jaar is de klassieke afstand op zondag 21 mei.

Uitgaande van deze datum loop ik mijn laatste 30 kilometer op 30 april. Dat komt mooi uit, want dan is de Omloop van Noordwijkerhout.
De week ervoor loop ik op 23 april de 30 kilometer van de Henk Hakker memorial bij de Leiden Road Runners Club.
Het Paasweekeinde loop ik wat korter duurwerk, terwijl ik de week daarvoor weer 20 kilometer loop bij Hollen door de bollen op 9 april.

De eerste 30 kilometer wordt zoals vanouds de Braassemloop vanuit Roelofarendsveen.
Het startschot van de lange duurtrainingen valt op zondag 12 maart bij de Voorschotenloop. Dan loop ik de 10 Engelse mijl. Uiteraard loop ik dan aan de linkerkant van de weg.

Tussendoor loop ik af en toe een halve marathon, de laatste in het weekeinde van 5 tot 7 mei.
Wie zin heeft om mee te lopen in de aanloop naar de marathon van Leiden is hierbij van harte uitgenodigd. Zelf had ik van Hans Boers een uitnodiging gehad om mee te lopen met de Cruijff Foundation 14K Run.

Deze is op dinsdag 25 april en start in de Amsterdam ArenA, waarna je 14 kilometer rent langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en uiteindelijk finisht bij het Olympisch Stadion. Natuurlijk had ik best mee willen lopen, maar 2 dagen na een 30 kilometer is het niet zo slim om 14 kilometer te lopen. Maar ik maar graag reclame voor dit goede doel!

Geen opmerkingen: