donderdag 16 februari 2017

"Je moet net doen alsof je op de stoel van je buurman gaat zitten!"

Gisterenavond hoorde ik van mijn vrouw een prachtige aanwijzing, die zij in de Leidse IJshal van Hugo gekregen had om meer naar binnen te gaan hangen in de bocht: "Je moet net doen alsof je op de stoel van je buurman gaat zitten!"

Ik wou, dat ik er zelf op gekomen was.
Waar ik zelf wel op gekomen was, was op de fiets, die me naar de Vondellaan bracht, waar ik met de "Krasse knarren" de traditionele piramide afwerkte. Op donderdag gaat dat meestal wat sneller dan op dinsdag, daar er dan wat meer snelle schaatsers aanwezig zijn.
Sowieso waren er vanmorgen meer schaatsers aanwezig. Waar normaal gesproken iedereen een keer aan de beurt komt om 5 rondjes op kop te rijden, daar kwam een drietal "Krasse knarren" niet aan de beurt, doordat het peloton uit 23 man bestond. Daar er eenzelfde aantal rondreed op de binnen- en de buitenbaan, was het gezellig druk in de IJshal.
De muziek was ook prima. Zo werd onder andere "Jessica" van "The Allman Brothers Band" gedraaid, een van de mooiste gitaarnummers.

Na afloop was het ook gezellig in de kantine. Jan Versteegen zat op zijn praatstoel.

De bassist van "The Shoes" was vroeger tweemaal naar New York geweest met zijn tweelingbroer Henk om de marathon aldaar te lopen. Het allermooiste verhaal had hij voor het laatst bewaard.

Ze zaten in een hotel, waar ze iedere ochtend ontbeten. Ze wilden wel een keer wat anders. Ze liepen een rondje om het enorme blok flats met onderin allerlei horeca.
"Dat ziet er gezellig uit!", vonden de gebroeders Versteegen en stapten naar binnen.
Tot hun stomme verbazing waren ze door de achteringang van hun eigen hotel in de hen reeds bekende ontbijtzaal terecht gekomen....

Geen opmerkingen: