woensdag 8 februari 2017

Tijmen Snel

Dankzij de onvolprezen wethouder van Sport, de weledelgestrenge heer Paul Dirkse, weten we nu, dat de Leidse IJshal voortaan alleen nog maar voor Leidse schaatsers is.

Het doet mij dan ook deugd, dat de eerstvolgende topschaatser, die de eerste streken in de voormalige Ton Menken IJsbaan gemaakt heeft, een inwoner van de Sleutelstad is. De nummer 2 van het Nederlands kampioenschap voor junioren luistert naar de naam Tijmen Snel.

Deze 19-jarige Leidenaar verbeterde zijn persoonlijke records op drie afstanden. En passant reed hij het clubrecord van IJVL op de 500 meter van Kjeld Nuis met 36,71 seconden uit de boeken. En dat doe je niet zomaar.

Nu moet u weten, dat de eerste trainer van Tijmen Snel soms als een clown lesgeeft. Dat van die eerste streken kunt u dus letterlijk nemen....

En daar heeft hij nog over nagedacht ook! Maar het zal voor eenieder een hele geruststelling zijn, dat het met Tijmen helemaal goed gekomen is. Zelfs met een clown als eerste trainer kun je zilver winnen op het Nederlands kampioenschap!

Geen opmerkingen: