zaterdag 25 februari 2017

Rust inbouwen

Morgen gaan we om half 9 met de G-schaatsers naar Flevonice. Desondanks was er vanavond gewoon de reguliere training van de G-schaatsers. Nu zijn er een paar jonge honden bij, die alleen maar willen knallen. Dan heb je als trainer maar één opdracht: rust inbouwen.

Na het inrijden deed ik dat heel simpel door een piramide te laten rijden: 1 rondje, 1 rondje rust, 2 rondjes, 1 rondje rust en zo naar de 5 rondjes en weer terug. In totaal reden ze zo 25 rondjes redelijk snel oftewel 5 kilometer.
"Dat zijn 2 rondjes op Flevonice", hield ik hen voor.
Om de G-schaatsers nog wat meer rust te gunnen, had ik een paar starts gepland. Nu wil het toeval, dat Marco Tiller op de baan reed. Daar hij vaak wedstrijden rijdt en technisch een betere schaatser is, liet ik hem de start voordoen. Tevens gaf hij na de starts aanwijzingen, waarop de G-schaatsers zich konden verbeteren.
Na wat snelle starts liet ik hen een langzame start doen en een tweetal Steigerungen, die niet op volle snelheid mochten. Van mij moest de rem erop.

We sloten af met een paar rondjes de ene kant op meewind en de andere kant met de wind tegen om te besluiten met een drietal ronden alleen tegenwind. Er stond vanavond een hardere wind dan vanmiddag en dat kunnen we morgen ook treffen.
Na afloop van de laatste training in de Leidse IJshal namen we in de kantine nog een afzakkertje, terwijl we keken naar de eerste 500 meter voor mannen op het Wereldkampioenschap sprint voor mannen. Ronald Mulder maakte een kwakkelseizoen goed met een nieuw Nederlands record van 34.18. Een paar schaatsers gingen met 60 kilometer of nog iets meer de bocht in.
En ik tegen "mijn" schaatsers maar zeggen, dat ze rust moeten inbouwen....

Geen opmerkingen: