dinsdag 7 februari 2017

Pluimen

De weerkaarten en de pluimen van het afgelopen weekeinde beloofden heel wat meer, dan hetgeen we de komende dagen voorgeschoteld krijgen.

Dit is een beetje het kenmerk van deze winter. De echte kou weet Nederland telkenmale keurig te omzeilen.

Inmiddels is op kousenvoeten de winter binnengelopen. Vermoedelijk gaat het weer een flitswinter worden. De kans om op natuurijs te komen is flink geslonken ten opzichte van een dag of 3 geleden.

De kans op ijsdagen, dagen waarop het de hele dag blijft vriezen, beperkt zich vermoedelijk tot 2.

En het maximaal haalbare lijkt op dit moment 3 nachten matige vorst en vermoedelijk zelfs dat niet.

Zelfs voor de Vogelplas lijkt mij dat te gering. Maar wie weet verrast het weer ons nog, net als 2 weken geleden. Nee, vooralsnog vallen deze pluimen me tegen.

Waar ik wel een paar pluimen voor uit wil delen zijn de "Krasse knarren". De opkomst is dit jaar behoorlijk hoog. Bijna iedere dinsdag- en donderdagmorgen schaats ik in de Leidse IJshal met een peloton van 15 tot 20 man.

Daarnaast rijden er dit seizoen ook meer "losse" schaatsers rond op de 200-meterbaan dan de afgelopen seizoenen, zoals vanmorgen. Het is ook gezelliger als het wat drukker is. Er is nog ruimte genoeg, dus er is nog plek zat voor schaatsers, die zich op de dinsdag- en donderdagochtend aan willen sluiten bij de "Krasse knarren" of dan gewoon op eigen houtje willen schaatsen op het spiegelgladde ijs aan de Vondellaan.

Desondanks ontbrak vanmorgen een illuster duo: de "Twee van Breda". Maar ja, zij hadden nog een appeltje te schillen met Mark Rutte, die hen voor de tweede maal op rij passeerde voor de functie van minister van Veiligheid en Justitie, terwijl zij daar geknipt voor zijn gezien hun levenslange ervaring.

Geen opmerkingen: