donderdag 9 mei 2019

"De beker is de enige prijs, die Ajax dit jaar pakt!"

We hadden gewaarschuwd kunnen zijn na de verrassende uitschakeling van Barcelona door Liverpool.
Tottenham Hotspur keek in de rust tegen eenzelfde gat aan als Liverpool. Er moest 3 keer gescoord worden. In de slotseconden gebeurde het onmogelijke alsnog. Op de drempel van de finale verloor Ajax alsnog.
Net als bij de Elfstedentocht hebben we al 23 jaar moeten wachten op zo'n kans. Want één ding is zeker in de wereld van het grote geld: Ajax gaat leeggekocht worden. Alle lof ten spijt kunnen de Amsterdammers daar weer veel andere spelers mee halen, maar voordat je een elftal hebt, dat zo klikt ben je een hele tijd verder.
Toen ik vanmorgen om 8 uur de deur uit ging, sprak ik mijn buurman, die zei: "De beker is de enige prijs, die Ajax dit jaar pakt!"
Hij is een trouwe fan van De Graafschap.
De vorige keer, dat Ajax kampioen kon worden, ging het in de slotronde fout tegen de Superboeren. En laat deze wedstrijd nu eveneens de laatste van het seizoen zijn.
"Wrijf het er maar in", zei ik tegen mijn buurman, met wie ik het trouwens goed kan vinden.
Mijn fietsrit was naar de tandarts, waar ik een afspraak van 40 minuten had staan. Deze bikkel voelde er weinig van. De verdovingen van tegenwoordig zijn prima. En ik kon constateren, dat deze tandarts zeer vakkundig is.
Toen zij klaar was, kreeg ik van tandarts Blanksma te horen: "Ik hoop, dat het goed gaat. Bij de snijtand kon ik de zenuw bijna zien liggen."
Deze mededeling voelde een beetje aan, als de slotseconden van Ajax-Tottenham Hotspur.
Als ik kiespijn krijg, moet ik zo snel mogelijk een afspraak maken. Het kan uitdraaien op een zenuwbehandeling.
Thuisgekomen ging ik om 11 uur een rondje hardlopen van ruim 6 kilometer. De verdoving is nu aardig uitgewerkt. Nu is het afwachten, of de behandeling volledig geslaagd is.

Geen opmerkingen: