dinsdag 14 mei 2019

Panorama

Na het ontbijt gingen we verder met "The Castles of Burgundy". Het werd verrassend gewonnen door Ada, die bij de puntentelling na de slotronde van de derde naar de eerste plaats oprukte en Ana en mij passeerde. Siebe werd vierde.
We ruimden alles aan de kant voor de komst van onze kleinzoon en zijn ouders. Ik deed nog wat boodschappen bij Alimerka. Toen zij er om 1 uur waren gingen we na een korte bezichtiging van het huis wandelen.
ik kreeg de draagzak om, waarmee onze 10 kilo zware peuter vervoerd werd. We gingen heuvelopwaarts van Las Vegas naar Aviles, waar we zouden gaan lunchen in een sidreria met een prachtig uitzicht over de haven van Aviles, de kust en de bergen van Asturias. De naam "Panorama" was zeer juist gekozen.
We zaten in de serre, waar we met zijn zevenen een tapasmenu kozen, zodat we diverse kleine hapjes hadden. Tussendoor kwam de ober diverse keren cider inschenken voor ons. We werden geacht dat glas in één teug achteroven te slaan.
Met de vele kleine hapjes zaten we 2 uur later helemaal vol. Het was reuze gezellig. Om een uur of 5 wandelden we weer naar Las Vegas toe. Siebe had nu de draagzak om.
De jongste kreeg van Ana Spaanse les. Hij leerde het woord "Patata" voordat hij weer naar Samartin de Podes vertrok.
's Avonds aten we een paar boterhammen. De uitgebreide lunch volstond.
Ik las nog wat in "Noord-Spanje" en begon daarna aan "Het beste van Adam Sharp" van Graeme Simsion. 
Voor de verandering deden we geen spelletje. Morgen trekken we de bergen in. Dan krijgen we een heel ander panorama voorgeschoteld.

Geen opmerkingen: