woensdag 1 mei 2019

Eerste meiloop

In veel landen is 1 mei een nationale feestdag. In ons land niet.
Koninginnedag op 30 april voorkwam dat. De verandering naar Koningsdag op 27 april heeft daar geen verandering in gebracht.
Gisterenavond kwamen we om half 10 terug van onze "Meivakantie" in Asturias. Dat betekende, dat er vandaag de nodige voorraad aangevuld moest worden, waaronder het ophalen van het zoutarme brood bij "De Helianth" en verder nog wat groente en fruit op de boerenmarkt. Met volle fietstassen reden Ada en ik naar huis.
Na de eerste vakantiewas opgehangen te hebben en te hebben geluncht, ging mijn vrouw naar de volkstuin, onder andere om de paprikaplanten, die we uit Spanje hadden meegenomen, in de kas uit te poten in kweekpotten.
Zelf fietste ik naar Van Laarhoven Optiek in de Stevensbloem, Een schroefje in mijn zonnebril was op de terugreis kwijtgeraakt. Voor de zoveelste keer kreeg ik gratis service van deze opticien.
Waarvoor mijn hartelijke dank.
Thuis gekomen trok ik mijn sportkleding en mijn hardloopschoenen aan en liep 7 kilometer door  op en neer naar de volkstuin te lopen. Deze stond er goed bij. Tot mijn grote vreugde gold dat ook voor de aardbeienplanten. Dat belooft een rijke oogst te worden.
Maar eerst hoop ik te oogsten op de marathon van Leiden op 19 mei. Wat dat aangaat was deze eerste meiloop een prima opstart voor het tweede deel van mijn marathonschema.

Geen opmerkingen: