donderdag 2 mei 2019

TGV

De wekker stond op half 6, maar wij waren een uur eerder wakker.
Om 5 uur stonden we op, kleedden ons aan en om half 6 verlieten we ons huis. We hadden op De Vink de trein van 5.52 naar Den Haag Centraal, waar we de aansluitende intercity naar Rotterdam namen. In "De Broodzaak" aten we een croissantje met cappuccino en warme chocolademelk met een banaan voor onderweg.
De TGV kwam met 5 minuten vertraging binnen. Die vertraging liepen we niet meer in, doordat we in Noord-Frankrijk een tijdje moesten wachten voor het spoor vrij was. Zodoende hadden we minder tijd in Parijs.
Van Gare du Nord reden we met de metro naar Montparnasse. Station Cité, waar de Notre Dame vlak bij ligt, werd overgeslagen. In Montparnasse namen we bij EXKI twee salades, een empanada met tonijn en een met geitenkaas en als toetje cheesecake met frambozen. Na een minuut of 10 in het zonnetje te hebben gezeten, wandelden we naar perron 2, waar de TGV naar Hendaye al klaarstond.
De Trouw van de afgelopen dagen hadden we uit, dus de boeken werden tevoorschijn gehaald.
Ada begon in "Camino" van Graeme Simsion en Anne Buist, ik in de Trotter-reisgids van Noord-Spanje.
Deze had ik voor Bordeaux uit. Ik begon in de ANWB-taalgids Spaans. Altijd handig om wat woordjes paraat te hebben.
Aan het eind van de rit liepen we aardig wat vertraging op, doordat we Saint-Jean de Luz niet in mochten. Daar was iemand "malade" geworden. Om 6 uur waren we in Hendaye, waar we de metro naar Irun zo in konden lopen.
Het grote voordeel van dezelfde reis als vorig jaar was, dat we de weg blindelings wisten te vinden naar Hotel "Alcazar", waar we kamer 124 kregen toegewezen.
Op onze kamer met zicht op de grote ficus voor ons balkon aten we de van huis meegenomen salade en boterhammen op, voordat we  om half 8 onder een bewolkte hemel Irun in liepen om te kijken, waar de bussen vandaan vertrokken. Het was vanaf het parkeerterrein bij het treinstation.
Op de terugweg streken we neer op een bank in "Virginia", waar we een thee en een cervesa bestelden. Een ontspannen afsluiting van de eerste reisdag.

Geen opmerkingen: