maandag 27 mei 2019

"Is dit een oefening?"

Vandaag was voor mij de eerste droogtraining van het seizoen. De rest van de IJVL-droogtrainingsgroep was al een maand bezig, maar door de marathontraining sloot ik pas vandaag aan.
De aansluiting verliep heel soepel. Doordat ik vorige week, ondanks de eindtijd van 4.49.22 slechts een halve marathon had gelopen, kon ik nu redelijk voluit gaan.
Vanaf het clubgebouw van "Swift" liepen we naar het Romeinse fort.
Daar begonnen we met een drietal Steigerungen, gevolgd door een paar sprintoefeningen. Onder leiding van Jaap de Gorter volgde een serie van een tiental technische beenspieroefeningen.
Stuk voor stuk waren de varianten op schaatsstappen en schaatssprongen goed te doen, maar na 10 x 45 seconden ging je het toch wel voelen. En zo hoort het ook. Bij een goede training moet je af en toe je spieren voelen.
Onderwijzeres Marion Poldervaart zei na de ganzenpas voorwaarts en achterwaarts: "Er is toch geen juf, die het controleert."
Jaap kaatste de bal vakkundig terug: "Jij bent de juf!"
Maar Marion bleek in glanzende vorm te zijn. Bij het blok van een tiental buitspieroefeningen zat ook de training van de schuine buikspieren.
"Is dit een oefening?", vroeg ze.
We lagen allemaal in een deuk van het lachen. Hierdoor werden de buikspieren nog meer aangespannen!
Na een rondje om het fort gelopen te hebben, liepen we terug naar "Swift" met de hond "Lola" in onze gelederen.
De eerste droogtraining zat er weer op. Volgende week ben ik aan de beurt om de eerste strandtraining te geven. Ik hoop, dat het net zo gezellig wordt als vanavond.

Geen opmerkingen: