vrijdag 3 mei 2019

Een koude reis naar Rommeldam

Een heer van stand zou vandaag uit de stad van Rembrandt afreizen naar Rommeldam.
Daar de Oude Schicht op het moment van vertrek niet beschikbaar was, restte hem niets anders dan de afstand heen en terug te overbruggen met de fiets. Nu is iemand uit het roemrijke geslacht natuurlijk voor geen kleintje vervaard.
En dat was wel nodig ook, want al leken de temperaturen op deze meidag op het eerste oog nog mee te vallen, door de vrij harde noordwestenwind voelde het toch een stuk kouder aan.
Hedenmorgen rond de klok van negen ving de reis aan.
Vergezeld van zijn trouwe levenspartner trapte hij zich een weg door het Groene Hart. Hij hoefde het derhalve dit keer niet alleen te doen.
Door knooppunten te volgen, die door de voorbeeldige ambtenaar Dorknoper waren aangelegd, kwam de heer van stand op de plek van bestemming.
In een paviljoen in een park in Vrolijkdorp zette de heer van stand zich neder aan een gereserveerde tafel om te gaan genieten van de vruchten der Rommeldamse kookkunst.
Aan de tafel waren gezeten zijn jongste vriend, diens ouders en de ouders van die ouders.
De tafel van 7 genoot van een eenvoudige doch voedzame maaltijd.
Met de wind tegen vertrokken de heer van stand en diens trouwe partner weer richting stad van Rembrandt, daarbij constaterend, dat het Groene Hart steeds meer een groen hartje wordt.
Beiden gezeten op een Batavus werden zij huiswaarts geleid door de door ambtenaar eerste klasse Batavus Dorknoper met precisie geplaatste knooppunten.
Voor zij behouden thuis waren aangekomen, ging het op elkaar ingespeelde duo op bezoek bij de ouders van de ouders van de ouders van de jongste vriend.
Ditmaal betrof het geen Schichtig bezoek.

Geen opmerkingen: