dinsdag 26 februari 2019

Marathonschema

Zo langzamerhand wordt het weer tijd om het marathonschema in elkaar te zetten.  De marathon van Leiden ligt immers over 3 maanden al weer achter de rug.
Het startschot voor het echte duurwerk klinkt op zondag 31 maart bij Hollen door de Bollen in Lisse.
Daar ga ik mijn eerste 30 kilometer lopen. Dat is 2 weken na de Bert Grotenhuis Bokaal, waarop ik 200 kilometer hoop te schaatsen.
Een week later volgt de tweede 30 kilometer bij de Braassemloop, waarna op 14 april een thuiswedstrijd volgt. Bij de Leiden Road Runners Club wordt een wedstrijd over 30 kilometer georganiseerd.
Na dit pittig te noemen duurblok neem ik 2 weken gas terug om in het eerste weekeinde een halve marathon te lopen, vermoedelijk van huis uit over het oude parcours van de marathon van Leiden.
Als slotakkoord van dit trainingsschema overweeg ik mee te doen met de Cruijff Legacy 14K-run op zaterdag 11 mei. Normaal gesproken loop je de laatste week voor een marathon maximaal 10 kilometer, maar door de "rust" na het zware duurblok moet dit volgens mij wel kunnen. Al met al een ietwat onorthodox marathonschema, maar ik ken mijn lichaam genoeg om te weten, dat ik hier wel mee uit de voeten kan.

Geen opmerkingen: