zaterdag 23 februari 2019

Een deksels joch

Faas weet hoe het hoort. Hij werd pas om half 7 wakker. Nadat opa Breed gisterenavond pas om middernacht thuiskwam, werd hem door zijn kleinzoon toch nog een redelijke nachtrust gegund.
Oma gaf hem een fles melk, die hij gretig opdronk. Daarna kwam hij gezellig bij ons in bed, waar hij met een paar deksels zoet speelde. Het is dus een deksels joch.
Kapitein Haddock had waarschijnlijk wat krachtiger termen gebruikt. "Dekselse kwajongen" bijvoorbeeld. Maar deze zeebonk ziet het verkeerd. Faas brengt juist veel vreugde. Eenieder, die met hem omgaat, zal dat beamen.
Goedlachs zat hij in het badje te spetteren en met de deksels te spelen. Zodoende zaten we een kwartier later met een schoon kind aan tafel.
Op deze frisse morgen fietsten we met naar "De Helianth" voor de wekelijkse boodschappen. Daar kwamen we mijn schoonouders tegen. Op de terugweg viel Faas op de fiets in slaap.
Zodoende miste hij, rustig doorslapend op de bank, het grootste deel van het Skype-gesprek met Asturias. Maar het slotakkoord was toch voor deze wakkere jongen.
Na een uurtje buiten gespeeld te hebben, lunchten we samen met onze oudste dochter, die Faas op kwam halen. We hadden met volle teugen genoten van deze dekselse logé.

Geen opmerkingen: