maandag 18 februari 2019

Bohemian Rhapsody

Gisteren hervatten we de traditie om met de vriendengroep samen naar de bioscoop te gaan. Voorheen regelde onze veel te vroeg overleden vriend Tim de Beer het meestal, nu moesten we dat zelf doen. Geheel in lijn met de traditie zouden we niet allemaal naar dezelfde film gaan.
Er zouden 6 personen naar "Green Book" gaan en 5 naar "Bohemian Rhapsody".
Voor het zo ver was aten en dronken we met de Raad van 11 in "Plein 14" in Hoofddorp, zodat we met een goed gevulde maar naar "Kinepolis" toe konden gaan .
Door het mooie weer waren Ada en ik via de Leidse binnenstad langs de Zijl, de Koppoel, de Ringvaart, de Westeinderplassen en de Geniedijk naar Hoofddorp toe gefietst. Deze heerlijke fietstocht vergoedde het mislopen van het G-schaatsfestijn op Flevonice.
We waren bepaald niet de enigen, die ervoor gekozen hadden om op deze lentedag in februari een fietstocht te maken. 's Avonds namen we de trein terug naar Leiden met 40 kilometer op de teller.
Om 7 uur begon de film "Bohemian Rhapsody". Dit meesterwerk van "Queen" vormde een rode draad in de film, die begon met het toetreden van Freddie Mercury tot de groep.
De beginjaren kwamen aan bod met als doorbraak "Killer Queen".
Daarnaast speelde de liefde van Mercury voor Mary tot "A Night at the Opera" een grote rol, culminerend in het prachtige po√ętische "Love of my life".
In het tweede deel van de film kwamen de worsteling met homoseksualiteit en de eenzaamheid van Mercury aan de orde, net als het extravagante leven dan dit podiumbeest met zijn vele wilde feesten, waar het gekste nog niet gek genoeg was. Door dit leven als feestbeest liep hij AIDS op.
De breuk tussen Freddie Mercury en "Queen" werd geheeld met het oog op Live Aid in een uitverkocht Wembley.
Met dit absolute hoogtepunt sloot "Bohemian Rhapsody" af. Niet alleen qua acteerprestaties zat het goed in elkaar, maar muzikaal ook.
Ik kan iedereen aanraden om naar "Bohemian Rhapsody" te gaan. Je zult daar geen spijt van krijgen.
Van de groep vrienden, die naar "Green Book" is geweest, hoorde ik dezelfde berichten. Ook in deze film speelde muziek een belangrijke rol.
Dus ongezien durf ik deze film ook te adviseren.


Geen opmerkingen: