donderdag 21 februari 2019

Een nat zadeldek

Vanmorgen fietste ik in het zonnetje naar de Leidse IJshal voor de training met de "Krasse knarren". Dinsdag moest ik verstek laten gaan door een cursus, maar ik haal de schade de komende week aardig in. In 9 dagen tijd sta ik 8 keer op de schaatsen. Het voelt een beetje als "Eight days a week".
Het begon wel een beetje stroef. Ik ben vanaf zondag al verkouden. Het knapt op, maar de kriebelhoest is af en toe knap irritant. Maar het voornaamste is wel, dat je dan minder lucht hebt. Ik kon zodoende minder snelheid maken. Maar het ijkpunt, de 25 rondjes die ik op kop rijd, ging heel gelijkmatig in 25 kilometer per uur. Daar kon ik tevreden over zijn.
Dat was ik niet zo over de niet voorspelde regen, die onder het schaatsen met een kleine 20 "Krasse knarren" naar beneden was gekomen. Ik had mijn zadeldek op de fiets laten zitten en deze was nu behoorlijk nat.
Dit was de laatste training met de "Krasse knarren" in de meteorologische winter, die op 1 december begon. De volgende training staat na de Krokusvakantie op het programma. Deze begint op 1 maart.
Het lenteweer is dan allang in het land!

Geen opmerkingen: