zaterdag 16 februari 2019

Mispelloop

Het gezegde "zo rot als een mispel" kennen we allemaal. Vanmiddag kon ik daar mee aan de slag op de volkstuin. We konden een mispelboom overnemen van een van de buren op het complex.
Deze moesten we zelf uitgraven en verslepen. Nu heeft mijn vrouw groene vingers. Ik ben er voor het grove werk. Het meeste spitwerk nam ik voor mijn rekening. De langere wortels moesten we doorknippen, waarna we de boom konden kantelen.
Samen versleepten we de mispelboom en plantten deze in de door mij gegraven kuil vlak naast de vijgenboom, die niet meer in zijn eentje bij het terras stond.
Hopelijk slaat de mispelboom aan en kunnen we komend jaar mispelmoes maken van eigen kweek.
Na de boom compost, wat kalk en veel water gegeven te hebben, fietste ik naar huis, terwijl mijn vrouw nog een paar uur op de tuin bleef.
Na een koude start was het vanmiddag compleet lenteweer.
Thuis gekomen trok ik mijn sportkleding aan voor een duurloop van ruim 6 kilometer. Het gebeurt niet vaak, dat ik half februari in een korte broek loop, maar vandaag kon het makkelijk.
Ik liep naar de Maaldrift en liep het doodlopende weggetje uit tot de weilanden, waar KNMI-meetpunt Voorschoten 24 uur per dag zijn werk doet. Via dezelfde weg liep ik weer terug naar huis om onder de douche het zweet van de Mispelloop van mijn huid te spoelen.

Geen opmerkingen: