vrijdag 8 februari 2019

Een winderige dag

Het was vandaag een warme maar winderige dag.
Bovendien kwam er weer aardig wat water naar beneden.
Dat krijg je in dit jaargetijde. Als het niet vriezen wil, dan krijg je meestal dit weer. Zodoende fietsten Ada en ik om half 7 naar Leiden Centraal om met de trein naar Rotterdam te rijden voor een dagje oppassen op Faas.
Wat een heerlijk opgeruimd en goedlachs joch is dat. Het is echt een dagje ontstressen.
Om kwart voor 4 fietste ik naar Rotterdam Centraal om de trein naar Leiden terug te nemen. Om 5 uur zette ik in de Leidse IJshal spullen klaar voor de training van de IJVL.
Er waren vandaag weer 4 nieuwe kinderen bij, waarvan 3 in mijn beginnersgroep kwamen schaatsen.
Na wat rondjes inrijden lag de nadruk op de gekleurde noppen. Deze moesten ze van het ijs oprapen en op de volgende gekleurde lijn op het ijs leggen. Zo moesten ze 6 rondjes iedere keer heel diep door de knieƫn.
Met de noppen deden we een estafette in tweetallen en daarna mochten dezelfde duo's met een dop op hun rug een rondje op de binnenbaan rijden. Als de dop van de rug af viel, moest de partner deze oprapen en weer op de rug leggen.
We sloten de dag af met tikkertje met 35 kinderen. Er waren 3 tikkers. Wie getikt werd, werd de volgende tikker. Op een gegeven moment telde ik 5 tikkers....
Het slotakkoord was voor de trainers. Margreet, Dirk en ik waren de tikkers. Wie getikt werd, moest een opdracht uitvoeren. Zo kon je kinderen spelenderwijs een technische oefening uit laten voeren.
Daarna zat de leuke les erop en kon ik tegen de harde wind in naar huis fietsen.

Geen opmerkingen: