zaterdag 9 februari 2019

En weer een wereldkampioen

Ton Menken had het nooit kunnen bevroeden, dat de kleine ijsbaan, die hij aan de Vondellaan liet bouwen voor RECREANTEN, in de 42 jaar die de Leidse IJshal nu al dienst doet, zou gaan fungeren als een kampioenenfabriek.
Vandaag was het weer eens raak. Kai Verbij uit Hoogmade won de 1000 meter in Inzell met een baanrecord van 1.07.39, een record, dat hij overnam van Kjeld Nuis.
Het podium op de kilometer kleurde helemaal oranje. Naast Verbij met goud en Nuis met brons maakte Thomas Krol het supertrio compleet door goud te pakken.
Twee van de drie hebben hun opleiding genoten in de kleine recreantenbaan. Hier hebben ze hun superieure bochtentechniek geleerd, net als zovele schaatskampioenen voor hen.
De Leidse regio is een broedplaats voor schaatstalent. Het is alleen jammer, dat diverse regiobestuurders dit niet hebben willen erkennen de afgelopen 2 jaar.
Maar diezelfde sportwethouders staan hoogstwaarschijnlijk op de eerste rij als een schaatser uit hun gemeente de volgende wereldkampioen is, die het schaatsen geleerd heeft op de voormalige Ton Menken IJsbaan.

Geen opmerkingen: